Källa: Grilla med Sara

Fläskfilé är en svensk favorit och en god anledning att hålla grillen igång även nu på sensommaren!

ca 600 gram fläskfilé

marinad:
1 msk riven färsk ingefära
2 hackade vitlöksklyftor
1 hackad schalottenlök
1 hackad röd chilifrukt
2 msk solrosolja eller annan neutral olja
0.5 dl japansk soja
0.5 dl ljus sirap
4 port risnudlar
1 msk solrosolja eller annan neutral olja
1 strimlad röd paprika
1 strimlad gul paprika
1 strimlad rödlök
1 pkt strimlade sugar snaps
1 dl salta cashewnötter
1 lime, finrivet skal och pressad saft
1 kruka färsk koriander
1 tsk salt
1 färsk ananas eller 1 burk ananasskivor

1. Putsa fläskfilén fri från senor. Skär i cm-tjocka skivor. Lägg i bunke.
2. Rör ihop marinaden. Skala ingefära och riv ingefäran och vitlöken. Skala och
finhacka löken. Finhacka chilin. Lägg i en skål och rör i olja, soja och sirap.
3. Häll marinaden på fläskfilén i bunken. Låt stå i 30 minuter.
4. Gör nudelsallad. Koka nudlarna och skölj dem i kallt vatten. Strimla paprikorna.
Skala och strimla löken. Skär sugersnaps i bitar, grovhacka nötter. Blanda allt i en
skål.
5. Tvätta av och riv skalet från limen ner i skålen. Pressa i limejuicen. Finhacka
koriandern och rör i den. Smaka av med salt.
6. Skär ananasen i 2 cm tjocka skivor.
7. Ta upp Fläskfilén och trä på grillspett.
Grilla bitarna 5-10 minuter tills genomstekt.
8. Grilla ananasen i ca 2 min per sida.
9. Servera


Gilla!

Rapportera inlägg