Källa: Grilla med Sara

Kyckling med papaya rik på A- och C-vitamin är en god energikick!

8 kycklinglår filéer
16 trägrillspett (blötlagda)

marinad:
1/2 dl apelsin juice
1/2 dl lime juice
2 msk citron juice
1 msk ancho chilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk cayenne
1 tsk nymald svartpeppar
1 tsk salt
1/2 dl majs el. rapsolja

Salsa:
1 papaya, skalad,urkärnad och tärnad.
3 tomater, urkärnade och hackade
1 dl rödlök, finhackad
1-2 jalapeno, urkärnade och finhackade
1 lime, saften
1 dl koriander, hackad
1-2 tsk honung
salt & nymald svartpeppar

Kör alla ingredienser(utom oljan) i en blender. Tillsätt oljan i
en tunn stråle. Lägg kycklingen i marinaden och blanda om väl.
Marinaden bör stå över natten men minst 4 timmar. Trä kycklingen
med dubbla spett ett par cm i mellan för att bitarna ska hålla sig
flata under grillningen.
Blanda samman ingredienserna till salsan och smaka av med salt &
peppar.
Förbered grillen och grilla kycklingen ett par minuter på varje
sida till den fått fin färg. Servera omedelbart med den nygjorda
salsan och t.ex grillade potatishalvor!


Gilla!

Rapportera inlägg