Källa: Grilla med Sara

Lätta grillspett med dressing på vitlök och ingefära!

ca 1 kg kycklinglårfilé

marinad:
2 dl yoghurt 3%
1/2 citron, saften
1 gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, krossade
1 msk riven ingefära
1 msk garam masala
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander(mald)
1 tsk cayenne
salt & svartpeppar

blötlagda grillspett

raita:
5 dl yoghurt 10%
2 salladslökar,skuren i tunna skivor
1-2 jalapenos, urkärnade & finhackade
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, riven
1 gurka,skalad,urkärnad & riven
1 citron, saften
1-2 tsk spiskummin
salt & svartpeppar

Gör en marinad av alla ingredienserna och lägg kycklingbitarna i
marinaden över natten. Ta upp kycklingen ur marinaden och trä på
dubbla spett för att bitarna ska hålla sig platta på grillen.
Grilla på medelvarm grill i ca 4 minuter på varje sida.
Blanda yoghurten med resten av ingredienserna och smaka av med
salt & nymald svartpeppar.
Servera den nygrillade kycklingen med raita och ett gottBasmatiris.


Gilla!

Rapportera inlägg