Källa: Grilla med Sara

Marinerad kycklingfilé grillad på spett!

ca 800g kycklinglårfilé
1 1/2 dl citronjuice
10-15 vitlöksklyftor, krossade
1 dl yoghurt 10%
1 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk vitpeppar, mald
1 tsk ingefära, mald
1 tsk timjan
1 tsk paprika
1 tsk salt
1 tsk tomatpuré
1 burk färdig aioli
1 burk saltgurka, skurna i stavar
grillade grönsaker som t.ex paprika, lök & små tomater
1 pkt stora tortilla bröd (ca 8 st.)

mixa alla ingredienser till marinaden och låt kycklingen marinera
i minst 4 timmar. Helst över natten. Trä den marinerade kycklingen
på blötlagda bambuspett eller på metallspett. Grilla på väl
förbered grill i ca 10-13 minuter. Håll varma i t.ex. metallfolie.
Grilla grönsaker till de är färdiga och har rejält med färg.
Bygg ihop en god rulle med tortillabröd,aioli,kyckling,saltgurka &
grillade grönsaker!


Gilla!

Rapportera inlägg