Källa: Grilla med Sara

Grillade kycklingfiléer som marinerats i bl a kokosmjölk är mumma!

marinad:
1 dl ketjap manis
1 dl cocosmjölk
1 tsk ingefära (finhackad)
1 tsk vitlök (finhackad)
½ tsk nymald svartpeppar
½ tsk peppar flakes
1 tsk majsolja

400 gram kycklingfiléer (finns att köpa frysta)
grillspett som legat minst en timme i vatten

Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om. De
till att kycklingen blir helt täckt med marinad. Ställ i kylen och låt marinera i minst 4 timmar eller
gärna över natten.
Förbered grillen och ta upp kycklingen ur marinaden. Trä filèerna på längden, på spetten. Grilla ca.
2 minuter på varje sida. Servera tillsammans med gurksalladen och eventuellt jordnötsås.

Gurksallad:
1 gurka (skalad, urkärnad och skuren i tärningar)
1 röd lök (finhackad)
½ -1 mogen mango (skalad och skuren i tärningar)
1 jalapeno chili (finhackad)
1/3 röd paprika (skuren i tärningar)
3 msk mynta (finstrimlat)
1 tsk ingefära (finhackad)
1 dl cocosmjölk
2 tsk fisksås (nam plaa)
1 msk lime juice
nymald svartpeppar

Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål och blanda om väl. Låt stå nån timme i kylen innan
servering. Väl övertäckt.


Gilla!

Rapportera inlägg