Källa: Grilla med Sara

Fräsch sommarmåltid med röksmak!

4 kycklinglår (med ben)
cajP grillolja
rökspån (ca 1 dl blötlagt)

Sallad:
4 stora mogna tomater
6 gula tomater
4 röda spetspaprikor (halverade)
1 stor gul lök ( i tjocka skivor)
salt
svartpeppar

Pesto:
2 dl dill (hackad)
1 dl skalad mandel
1 dl riven västerbottenost
ca 2 dl rapsolja
salt
svartpeppar

Förbered grillen.
Koka kycklinglåren i lättsaltat vatten i 10 minuter. Ta upp och låt svalna på ett fat. Pensla dem med grillolja, salta & peppra.
Förväll och skala tomaterna.
Gör peston genom att mixa dill,mandel & ost i en blender eller med mixerstav.
Tillsätt oljan i en tunn stråle tills du fått en tjock sås. Smaka av med salt & peppar.
Lägg tomaterna i grillen och lägg rökspån på glöden. Tomaterna ska inte ligga på direkt värme! Lägg på locket och rök ett par minuter.
Ta upp och skär i bitar för salladen.
Grilla nu paprika, lök och kyckling tills allt fått fin färg. Dela paprika och lök i lagom bitar till salladen och blanda samman med tomaterna.
Smaka av med salt & peppar.
Servera med den grillade kycklingen och dillpeston.


Gilla!

Rapportera inlägg