Källa: Grilla med Sara

Inspireras av vår kock Sara, när hon lagar enkel men god mat i sitt sommarkök!

Ingredienser:

4 port spagettini
Ca 600 g kycklingbröstfilé
Saften från 1 apelsin
2 msk olivolja
2 krm torkad ingefära
1 tsk honung
1 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Majssalsa:
1 rödlök
1 tomat
1 avokado
1 burk majs
1 msk rödvinsvinäger
1,5 msk olivolja
1 msk sweet chili
0,5–1 tsk sambal oelek

Kräm:
1 dl crème fraiche
2 msk mango chutney
½ tsk curry
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Så här gör du:

Börja med att marinera kycklingen. Pressa saften från apelsinen ner i en skål. Häll sen i olja, ingefära, honung, soja, salt och svartpeppar, rör runt och smaka av.
Skär kycklingen på längden och lägg sen ner den i marinaden. Låt den ligga där tills det är dags för tillagning.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Nu var det salsans tur. Skala och finhacka löken. Skär tomaten i små bitar, kärna ur och dela avokadon i bitar. Häll av spadet från majsen och skölj den. Lägg allt i en skål.
Rör samman vinäger, olja, sweet chili och sambal oelek i en liten skål. Häll det över salsan och rör runt.
Rör ihop chutneykrämen genom att blanda crème fraiche, mango chutney, curry, salt och peppar.
Nu ska du grilla kycklingen.
Servera.

Tips:

Kycklingen är lika god varm som kall och passar utmärkt på en picknick! Hur stark du vill att din majssalsa ska vara avgör du med mängden sambal oelek.


Gilla!

Rapportera inlägg